Lilypie Pregnancy tickers

Mennyit kell még várni :)

Első gyermekünk születéséig várható idő látható alább! Lilypie Pregnancy tickers

Az első

"Mikor megszületik egy várva várt gyermek, az élet dolgai új értelmet nyernek. Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra a hárman."

27-28. hét/Bújócska

2011.04.18. 11:01 - babacson

Címkék: 4d bújócska 27.hét 28.hét ultrhang

Végre betöltöttük a 28. hetet is és hivatalosan is már a 3. trimeszterbe léptünk, ami azt jelenti, hogy július 12 -ig (ami a kiírt időpont) van még körülbelül 85 napunk. Egyre izgatottabbak vagyunk és egyre jobban várjuk már a pici lány érkezését. Már írtam egy kb. 2 oldalas listát is, hogy mi mindent kell még venni (őszintén szólva a kiságyon kívül mindent) és elkezdtem mesét is olvasgatni a kicsinek (amit szerintem nagyon élvez).

Múlt héten voltunk 4Ds ultrahang felvételen. Hát hagyott maga után kívánni valót, de legalább túl vagyunk rajta. A kicsi lány szép nagy és szépen fejlődik. Meg van minden pici részecskéje, minden pici kis szervecskéje és nagyon aktív is. A felvételen elbújt, így képünk nincsen róla, de így is élvezetes volt 25 percen át látni. Apa is jött velünk és bár mennyire is nem szereti az ilyesmit, még is végig nézte és kérdezgetett. A 26hét 6napon a kicsi lányt a méretei alapján 27hét 3naposra becsülték. 1110gr-os 22cm a poci átmérője, kb 7 cm a buksija és 5 cm a comb csontja. Szép nagyocska. A felvételen, még a 2D-sen is jól látszik ahogy szopó mozdulatokat végez a pici szájával és nyitogatja is a száját. A felvételen az is látszik, hogy mozgatja a kezeit és az ujjait. Láthattuk a fülecskéjét 4D-ben és az orrocskáját is, mindegyik szép formás.

A felvételen azt is láttam a szonográfus, hogy a méhlepény elkezdett öregedni. Ez azt jelenti, hogy elkezdett elmeszesedni, ami következménye képen előfordulhat, hogy a pici lány nem kap elegendő tápanyagot. A védőnő egy picit meg ijesztett ezzel kapcsolatban, de hála Istennek a gondozást végző orvos megnyugtatott, hogy ez előfordul és még így is egy szép nagy és egészséges pici lánynak adhatok életet. Annyit mondott, hogy egyek több fehérjét és két hetente csekkolni fogják, hogy rendesen fejlődik-e a pici lány és, hogy a méhlepény milyen ütemben érik.

Ami mostanában egy kicsit aggasztani szokott az a hüvelyemben és a szemérem csontom környékén fellépő szúró fájdalom. A védőnő azt mondta, hogy ez attól lehet, hogy nyílik a méhszáj és jó lenne ha az orvosnak megmutatnám. Ezt még nem tettem meg, mert a védőnőm szeret ijesztgetni és a dolgokat egy kicsit túl komolyan venni, de mivel minden nap mostanában előfordul, így lehet, hogy felkeresem majd az orvosomat.

Gyakorlatilag ezek történtek az elmúlt két hétben és ezek azok amiket említésre méltónak tarok. Persze most is ficánkol megállás nélkül és egyre erőteljesebbeket rugdos. Az felejthető, hogy egyre kevesebbet alszom miatta, mert éjszaka előfordul, hogy 5x is ki kell mennem a mosdóba. Az is elég aggasztó, hogy ismét fáradékony vagyok és nap közben akár két-három órát is tudok aludni és éjszaka is simán aludnék 8-9 órát. De a lényeg, hogy két hát múlva újra láthatom pocaklakómat és, hogy eddig minden rendben van vele.

 

Folyt. köv....



süti beállítások módosítása